Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΑΡΡΑΛΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΗΓΕΤΗ!!!!!!


Όλοι θα είμαστε ανοιχτοί στον έλεγχο της κοινωνίας. Με λογοδοσία όλων των οργάνων της εξουσίας. Διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής. Διαφάνεια στα δημόσια έργα και τις προμήθειες. Διαφάνεια στη Διοίκηση. Διαφάνεια στη δημόσια οικονομική διαχείριση.

Θα αναμορφώσουμε το θεσμό του πόθεν έσχες. Εκείνοι, που θα βρεθούν ότι δεν έχουν δηλώσει περιουσιακά τους στοιχεία, θα τα χάνουν. Θα κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου. Όλες οι υπογραφές υπουργών και όλες οι πράξεις του Δημοσίου, που αφορούν σε προμήθειες, παροχές υπηρεσιών προς το Δημόσιο, αναθέσεις ή χρηματοδοτήσεις, προσλήψεις, θα βρίσκονται σε δημόσια θέα στο διαδίκτυο.

Για τη θωράκιση της Δημοκρατίας μας και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην πολιτική, χρειάζονται βέβαια και άλλα μέτρα. Μέτρα για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος, ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών, να είναι εμφανείς, με όλες τις ιδιωτικές εισφορές να είναι ονομαστικές, μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Έλεγχος των εξοπλιστικών προγραμμάτων μέσα από τη Βουλή. Θα υπάρχει διαβούλευση, θα υπάρχει ακρόαση, θα υπάρχει συζήτηση για τον έλεγχο των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Να τελειώνει, και εκεί, αυτό το αλισβερίσι, που πολλές φορές είναι και πηγή διαφθοράς.

Όλα στο φως. Όλα στην κοινή γνώση και στον δημόσιο έλεγχο. Αυτό θα πει διαφάνεια, για μας. Μια ανεξάρτητη Αρχή, που θα ελέγχει τις προδιαγραφές για τις προμήθειες και τα έργα του Δημοσίου, με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει με γραφειοκρατία, αλλά θα εγγυάται ταχύτητα, όρους και κανόνες διαφάνειας.

Το κράτος για το οποίο μιλά το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που προστατεύει τον πολίτη, προστατεύει τα δικαιώματά του, τις ελευθερίες και την ασφάλειά του, δίνει τη σιγουριά στον πολίτη ότι βρίσκει το δίκιο του στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.


Η ελληνική ιθαγένεια θα απονέμεται σε όποιον την επιθυμεί, μετά από ορισμένα χρόνια νόμιμης και συνεχούς παραμονής στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε ριζοσπαστικά το καίριο θέμα της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας, αποδίδοντάς την στη δεύτερη γενιά των μεταναστών. Γι' αυτούς, η Ελλάδα είναι η μόνη πατρίδα την οποία έχουν γνωρίσει.


Με πυξίδα αυτές τις δεσμεύσεις, εμείς θα κυβερνήσουμε τη χώρα. Θα κυβερνήσουμε τη χώρα, με τις δεσμεύσεις μας και τις αξίες μας. Ναι, είναι ώρα να αλλάξουμε πορεία, για να δημιουργήσουμε και πάλι μια Ελλάδα της ελπίδας και της προοπτικής.


Μια Ελλάδα, που θα συμμετέχει δημιουργικά και ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρωτοστατεί για μια Ευρώπη κοινωνική, δημοκρατική και συμμετοχική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: