Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Ένα e-mail για το C4I και 6,5 εκατομμύρια

http://www.antinews.gr/



_______________________________________________________________________________________________
Διαβάστε σήμερα στην «Ε» (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=44733\) ένα δημοσίευμα της Αριστέας Μπουγάτσου που αναφέρεται στα 2.000 e-mails, σχετικά με την υπόθεση SAIC - C4I τα οποία συγκέντρωσε η δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton, παραδόθηκαν στον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό και διοχετεύονται από δω κι από κει στο πλαίσιο μιας ενορχηστρωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας που θέλει να βλέπει το σκάνδαλο Siemens μόνον ως πράσινο.

Αρχιτέκτονας αυτού του παιχνιδιού είναι φυσικά ο εκπρόσωπος της Debevoise & Plimpton στην Ελλάδα, κ. Αλ. Λυκουρέζος ο οποίος λόγω της ασχετοσύνης, ή της καπατσοσύνης, των πολιτικών και δικαστικών στελεχών της που συνδιαλέγονται μαζί του, καταφέρνει να οδηγεί το τεράστιο αυτό σκάνδαλο στις ατραπούς που θέλουν να το οδηγήσουν οι υπερατλαντικοί μας Σύμμαχοι. Και όλοι αντιλαμβάνονται ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι ατραποί. Εκτός των κ. Καραμανλή και Παπανδρέου που δεν βλέπουν ποιοι τους σκάβουν τον λάκκο.

Το δημοσίευμα της «Ε» επικεντρώνεται σε ένα από e-mails που εστάλη από τον Σίμο Δήμα ( σύμβουλο της Profit και μετά της SAIC στον Duane Andrews (chief operating officer της SAIC) με κοινοποίηση στους: Dave Tubbs (υπεύθυνο για το έργο του C4Ι και πρώην αξιωματούχο του FBI), Steve Weiss (αντιπρόεδρο της SAIC που υπέγραψε και τη σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας) και Άρη Καρατζά (σύμβουλο της Profit). Φέρει ημερομηνία 20 Μαΐου 2004, δηλαδή οκτώ ημέρες πριν από την επίσημη λήξη της σύμβασης, όταν είχε διαπιστωθεί ότι ήταν αδύνατον να παραληφθεί το σύστημα, ίσως και να δουλέψει εν μέσω Ολυμπιάδας.

Ο συντάκτης του e-mail αναφέρεται σχεδόν στο μισό υπουργικό συμβούλιο, με το οποίο ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε επαφή (ο ίδιος και η ομάδα συμβούλων), υποστηρίζει ότι βρήκε δίαυλο επαφής με το Μαξίμου, αναφέρεται σε συσκέψεις με τον Χ. Μαρκογιαννάκη και σε επαφές με τρία τουλάχιστον υπουργεία. Ωστόσο, όπως επισημαίνει και η «Έ» θα ήταν διαστροφή αν κάποιος πίστευε ότι όντως είχε τις επαφές που περιγράφει και «πουλάει» στους ανωτέρους του ένας εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Εμείς είμαστε βέβαιοι για δυο πράγματα: Ότι, πρώτον, η ομάδα του κ. Δήμα είχε όντως επαφές με το υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Και ότι δεύτερον, όπως έχουμε ήδη γράψει στο «Δια του τρία τα 6, 5 εκ του Τρεπεκλή» το ποσό αυτό μοιράστηκε δια του τρία, ως αμοιβή τους, από αντίστοιχα άτομα που προώθησαν το έργο.

Αν τώρα ο κ. εισαγγελέας συνδυάσει την πληροφορία αυτή με το δημοσίευμα της «Ε» τότε είμαστε βέβαιοι ότι θα βγάλει λαγό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: