Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Δήλωση Λ. Κατσέλη σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου


Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη να λαμβάνει λανθασμένα, βραχυπρόθεσμα και αντιφατικά μέτρα, για να καλύψει τις «τρύπες» που ο ίδιος ο υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί, μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Πριν λίγους μήνες, είχε ανακοινώσει μέτρα στήριξης του τουρισμού. Σήμερα, ανακοινώνει μέτρα φορολόγησης του θαλάσσιου τουρισμού, ακόμα και για τα ιστιοφόρα, που θα έπρεπε, αντίθετα, να στηρίξει.

Πριν λίγο καιρό, μείωσε το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού. Σήμερα, επιβάλει ειδικό φόρο στους κατόχους τους. Ταυτόχρονα, επιβαρύνει εκ νέου όλους τους οδηγούς, με αύξηση της τιμής της βενζίνης.

Πριν λίγες μέρες εξήγγειλε, υποτίθεται, μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης. Σήμερα, μειώνει το ποσό της αναπτυξιακής βοήθειας, που θα μπορούσε να είναι σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες στην ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Η κυβέρνηση δεν διστάζει, για δημοσιονομικούς καθαρά λόγους, να «ρυθμίζει» δήθεν τους ημιυπαίθριους χώρους, υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του κράτους και κοροϊδεύοντας τους πολίτες, που θα κληθούν να πληρώσουν για δεύτερη φορά ένα νέο χαράτσι, χωρίς ουσιαστική κατοχύρωση.

Η νέα φοροεπιδρομή, μέσω αύξησης και πάλι των έμμεσων φόρων, στέλνει ακόμη μια φορά το λογαριασμό στους εργαζόμενους και στους νέους, που είναι οι κύριοι χρήστες καρτοκινητών.

Η πολιτική αυτή είναι συνταγή αποτυχίας. Βαθαίνει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της δημοσιονομικής εκτροπής.

Ο Ελληνικός λαός αναζητά αξιοπιστία, υπεύθυνη διακυβέρνηση και αναπτυξιακή προοπτική.

Ζητά να διοχετευθεί ρευστότητα στην αγορά. Να μπει τέλος στις αλόγιστες σπατάλες του Δημοσίου, στη φοροδιαφυγή, στις χαριστικές ρυθμίσεις και στις φοροαπαλλαγές προς «ημετέρους». Ζητά να μοιρασθούν τα βάρη δίκαια, να ενισχυθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός και να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας. Ζητά να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις και να χρησιμοποιηθούν οι πόροι που υπάρχουν, για την παραγωγική ανασύνταξη του τόπου, και όχι για πελατειακές προεκλογικές σκοπιμότητες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: