Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Σκάνδαλο Βατοπεδίου: διάβαστε πίσω από τις λέξεις της απόφασης του δικαστηρίου


Από το http://atimoulis.blogspot.com/

Σε λίγο θα μας βάλουν να ζητήσουμε και συγνώμη από τον σεβάσμιο γέροντα Εφραίμ που τον... κακολογήσαμε βάναυσα, τον καημενούλη και ταπεινούλη πρώην ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου.
Ελάχιστοι έχουν καταλάβει ότι η πρόσφατη απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Ξάνθης έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα και ΟΥΔΕΠΟΤΕ μπήκε στην ουσία της υπόθεσης.
Ποιά είναι αυτή η ουσία; Προκύπτει ξεκάθαρα αν διαβάσετε... πίσω από τα γράμματα της απόφασης, ειδικά στο κομμάτι που εξηγεί γιατί κοστολογήθηκαν από τους εκτιμητές του δημοσίου τόσο "φθηνά" τα 8.600 στρέμματα γης της Ουρανούπολης.
Λέει η απόφαση: "Η αποκτηθείσα κυριότητα της Ιεράς Μονής στα 8.600 στρέμματα της Ουρανούπολης είτε είναι αρχαιολογικός χώρος είτε έχει τον χαρακτήρα δάσους ή δασικής έκτασης την καθιστά περίπου...
σαν κοινόχρηστο πράγμα λόγω των εκτεταμένων και σημαντικών περιορισμών που υπαγορεύονται από το άρθρο 24 του Συντάγματος και τους σχετικούς νόμους, συνέπεια των οποίων είναι και η χαμηλή αξία του ακινήτου"
Κατάλαβες τίποτα μάγκα μου ή να στο κάνω λιανά;
Τυπικά, τα χιλιάδες στρέμμματα της Ουρανούπολης είναι... αρχαιολογικοί χώροι, δάσος και δασικές εκτάσεις. Γι αυτό και τα έδωσαν σχεδόν τζάμπα στο Βατοπέδι. Με την λογική, φυσικά, να τα διατηρήσει έτσι και όχι να αλλάξει τον χαρακτήρα τους και να τα πουλήσει πανάκριβα σε ιδιώτες, όταν ο θόρυβος θα έχει (ξανα)καταλαγιάσει.
Να μην ακούω αηδίες! Ξέρεις εσύ, βλάκα αλλά τίμιε Έλληνα, κανέναν στην Ελλάδα που να έχει καταφέρει, βάζοντας μέσο, να αποχαρακτηρίσει αρχαιολογικούς χώρους και δασικές εκτάσεις και μετά να τα έχει μοσχοπουλήσει;
Εδώ σας θέλω! Ξέρετε έστω και ένα τέτοιο λαμόγιο στην... τιμιότατη χώρα μας;
ΥΓ: Η φωτογραφία δεν μπήκε από λάθος! Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του Εφραιμούλη...

http://press-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_3167.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: