Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Φωτιές σε Σκόπελο και Εύβοια




Δύο σοβαρές πυρκαγιές παραμένουν σε εξέλιξη, μέχρι στιγμής, στη χώρα. Η μία είναι η πυρκαγιά στον Πάνορμο Σκοπέλου, η οποία καίει πευκοδάσος σε δύσβατη περιοχή και στην οποία επιχειρούν τρία αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, καθώς και 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η δεύτερη είναι στο Μαρμάρι της Εύβοιας, η οποία εκδηλώθηκε στις 2 τα ξημερώματα σε έκταση με ξερά χόρτα και πουρνάρια. Η φωτιά έφτασε μέχρι και τις αυλές σπιτιών, χωρίς ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική να προξενήσει ζημιές σε κάποιο από αυτά.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Επί τόπου βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα σε πευκοδάσος στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 8.40 το πρωί. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Το 24ωρο που πέρασε από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, εκδηλώθηκαν συνολικά 58 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.Ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και σήμερα, που λόγω των ισχυρών ανέμων, όπως επισημαίνεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές (βαθμός 4) στην Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και Σποράδες.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: