Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΜΑΦΙΑ...


Της Μαίρης Μπενέα

Νέες αποκαλύψεις για εμπόριο όπλων από την Κρήτη προκύπτουν από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των μελών του συνδικάτου του εγκλήματος. Τα όπλα κρύβονταν σε ένα μικρό χωριό της...
Κρήτης και ήταν δύσκολη η μετακίνησή τους μέχρι το Ηράκλειο, όπου θα φορτώνονταν στο πλοίο για την Αθήνα, επειδή εκείνες τις ημέρες, τον περασμένο Απρίλιο, η Αστυνομία έστηνε μπλόκα στους δρόμους.
«Φοβάμαι», φέρεται να λέει στους Κλεφτογιάννη και Κατσαγάνη ο Βλαστός, επειδή στην Κρήτη έχει έρθει ένας μαφιόζος από τη σικελική μαφία, τη «μαφία τη μεγάλη», όπως την αποκαλεί, και γι αυτόν ψάχνει η Αστυνομία επί 24ωρο!...
Από άλλους διαλόγους των μελών σπείρας αποκαλύπτεται ότι είχαν στήσει ιδιωτικό... σκοπευτήριο κάπου στο Χαϊδάρι, όπου δοκίμαζαν τα όπλα. Ο Βλαστός, μάλιστα, φέρεται να καθοδηγεί τον Κλεφτογιάννη «να βάλει έναν τενεκέ για να σημαδεύει» και τον συμβουλεύει να μη σφίγγει το όπλο.
Από άλλες συνομιλίες της συμμορίας αποκαλύπτεται το... λεξιλόγιο των όπλων και εκρηκτικών, ενώ αλλού ο Παναγιώτης Βλαστός, χρησιμοποιώντας μαφιόζικη ορολογία, μιλάει για μια δουλειά και λέει στον Κατσαγάνη, εκεί «θα "βαφτιστείς"».
Οι κωδικές ονομασίες για το οπλοστάσιο της συμμορίας παραπέμπουν κυρίως στη ζαχαροπλαστική, αφού γίνεται λόγος για «γλυκά», «ούζο», «μαρμελάδα με ψωμάκι σίκαλης», «πλαστελίνη», «σερενάτα» και «ζελέ ροζ ή κόκκινο»... «Εργαλεία» είναι τα όπλα και «κασέτες» οι βολίδες!

pressmme.

Δεν υπάρχουν σχόλια: