Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Σήμερα και αύριο οι τηλεοπτικές εκλογικές αναμετρήσεις

Πυρετός στα κομματικά επιτελεία, ίδίως των δύο κομμάτων εξουσίας, εν όψει των δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων απόψε και αύριο. Στις 20:00 απόψε, οι έξι πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν στο ίδιο studio της ΕΡΤ για μια τηλεοπτική αναμέτρηση, στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε τελικώς, μεταξύ διακομματικής και δημοσιογράφων του θα υποβάλλουν ερωτήσεις.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, εστιάζεται στην τηλεοπτική αναμέτρηση του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 20:00 το βράδυ.


Οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν εκφράσει ενστάσεις για τη διαδικασία διεξαγωγής του debate, συναντήθηκαν εκ νέου το Σάββατο και αποφάσισαν να μετάσχουν.

Η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη διάβασε την τελική ανακοίνωση που συνέταξαν οι δημοσιογράφοι μετά την συνάντηση:

«Το νέο πλαίσιο είναι σαφώς πιο βελτιωμένο από το αρχικό αλλά απέχει από αυτό που θα καθιστούσε κατά την άποψη των δημοσιογράφων, τον ρόλο τους πιο λειτουργικό. Πάρα ταύτα αποφάσισαν να μετάσχουν στην τηλεμαχία γιατί το θεωρούν χρέος τους απέναντι στους πολίτες και απέναντι στην αρχή της ισηγορίας στην πολιτική. Αλλά και να μην αποτελέσουν την αφορμή για να ματαιωθεί ο ισότιμος διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: