Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου στην εφημερίδα «Free Sunday»

ΔΗΛΩΣΗ

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ | 12 Σεπτεμβρίου 2009 by ΠΑΣΟΚ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «FREE SUNDAY»Η φετινή ΔΕΘ βρίσκει τη χώρα να ταλανίζεται από μια πολυδιάστατη κρίση, οικονομική, κοινωνική, πολιτική, θεσμών και προσανατολισμού. Στην κρίση αυτή οδήγησαν και οδηγούν οι επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Επιλογές που πλήττουν τα δημόσια οικονομικά και την αξιοπιστία της χώρας, που δεν στηρίζουν την ανάπτυξη και παραδίδουν τη χώρα στην ύφεση, που αφαιρούν εισοδήματα από τους πολλούς υπέρ των λίγων, που αποδυναμώνουν την αίσθηση ύπαρξης ενός ευνομούμενου κράτους για τους πολίτες.

Η απάντηση σε αυτή την κατάσταση πρέπει να είναι πολιτική. Που σημαίνει μια νέα κυβέρνηση, με νωπή εντολή και ένα σοβαρό πρόγραμμα τομών, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κράτους.

Εμείς προτάσσουμε, ένα τέτοιο σχέδιο ανάταξης. Με ουσιαστικές προτάσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Με συγκεκριμένες δράσεις δίκαιης αναδιανομής του πλούτου και στήριξης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Με συγκεκριμένες προτεραιότητες για μια νέα αναπτυξιακή πορεία με άξονα την πράσινη ανάπτυξη που θα στηρίζει τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματική πρωτοβουλία και θα δημιουργεί νέες, καλύτερες θέσεις δουλειάς και εισοδήματα. Με ένα αξιόπιστο σχέδιο χρηστής διαχείρισης του δημόσιου πλούτου και λογοδοσίας προς τους πολίτες.

Ξέρουμε καλά την κρισιμότητα της στιγμής. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει να λάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ίσως στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία της μεταπολίτευσης. Η ανάταξη της οικονομίας δεν μπορεί να επιτευχθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ που βύθισε τη χώρα στην ύφεση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και το συντονισμό μιας σοβαρής προσπάθειας. Στο ΠΑΣΟΚ διαθέτουμε όραμα και σχέδιο για τη χώρα και είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: