Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

"Τσουνάμι" τα εθνικά θέματα για τον Γιώργο, που μάλλον θα ειναι και Υπουργός των Εξωτερικών- Η μεγάλη του Πρόκληση



Καθώς απόψε κλείνει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, όλα δείχνουν ότι έχουν κριθεί και για την νίκη και για την αυτοδυναμία. Απομένει να δούμε το εύρος της διαφοράς και τον αριθμό των εδρών.

Κι ενώ έχουμε πάρει μια...γεύση από τον Γιώργο Παπανδρέου τι θα κάνει στα εσωτερικά ΔΕΝ έχουμε ιδέα για την εξωτερική του πολιτική, ενώ έρχεται ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ - το πιθανότερο σενάριο είναι να κρατήσει ο ίδιος και το Υπουργείο Εξωτερικών (με αναπληρωτή υπουργό κάποιον "που θα τρέχει" όπου δεν θα πηγαίνει ο ίδιος). Η Τουρκία ήδη "πήρε υπό την στρατιωτική της ομπρέλα" τα Σκόπια και αμφισβητεί (όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ)πολλά και μεγάλα ελληνικά νησιά και περιοχές του Αιγαίου. Στην Κύπρο πάνε...για αίμα πάλι(σκληρές λύσεις αφού η Άγκυρα το παίζει ...νεοθωμανική αυτοκρατορία). Με άλλα λόγια, έρχεται καταιγίδα - μεγαλύτερη και από την Οικονομία - στα εθνικά μας θέματα. Και για όλα αυτά ΔΕΝ ακούσαμε λέξη.

Πληροφορίες μας από την Ουάσινγκτον λένε ότι ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΙΑ για το σκοπιανό με ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ (με τα πέρα, άνω,δώθε, κείθε, βόρεια κλπ Μακεδονία). ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. Γιατί ΣΤΟΧΟΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Ελλάδας μετά από τόσα χρόνια και μετά από τόσες προσπάθειες που έγιναν για έντιμη λύση, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ η διάλυση στα εξ ων συνετέθη αυτού του καρκινώματος. Γιατί φοβόμαστε τις λέξεις; Γιατί φοβόμαστε την αναθεώρηση των συνόρων; ΕΑΝ είχε τέτοια άποψη η προσέγγιση ο Ελευθέριος Βενιζέλος για παράδειγμα ακόμη τα βόρεια σύνορα μας θα ήταν στη Λαμία! Και το πως ηττηθήκαμε το 1922 και δεν ίσχυσε η συνθήκη των Σεβρών του 1920 είναι γνωστά(ελπίζουμε). Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης, δημιουργίας και ανάπτυξης. Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Αλλά..Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Από τη στιγμή που ορισμένοι γείτονες μας θέλουν εδάφη μας, κλέβουν την ιστορία μας, μας απειλούν και χυδαία μας εξυβρίζουν, ενεργούν απειλητικά και σχεδιάζουν να μας...ακρωτηριάσουν με πολεμικά μέσα(άσχετα εάν τους βάζουν άλλοι και για ποιο λόγο) ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να απαντάμε και να αντιδρούμε ανάλογα και ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ με τα Σκόπια. Για ποιο λόγο;

ΕΑΝ κάνει το λάθος του Καραμανλή και της Ντορας-Μητσοτακη να συζητήσει για συμβιβασμό θα καταλάβει ΑΜΕΣΑ ο Γιώργος το μοιραίο του λάθος. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙ στα χνάρια και την πολιτική τόσο του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου μόλις έγινε πρωθυπουργός αλλά και του ιδρυτή της ΝΔ και πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας μακεδόνα Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι δυο αυτοί μεγάλοι ηγέτες ήταν βλάκες ή δεν ήξεραν τι έκαναν; ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ πρέπει να ακολουθήσει και να εφαρμόσει. ΟΧΙ του Κωστάκη και της Ντοριτσας(το γιατί δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε φανταζόμαστε το γνωρίζει..).

ΟΠΩΣ και για την Τουρκία μια δυναμική επιθετική πολιτική φιλίας και συνεργασίας είναι εφικτή με το επιχειρηματικό και ευρωπαϊκό τμήμα της. Και να βοηθήσουμε αυτό το τμήμα του τουρκικού πληθυσμού να πάρει το "επάνω χέρι". ΑΥΤΟ ΝΑΙ. ΜΕ αυτή την Τουρκία ας γίνουμε "αδέλφια". Όχι όμως γενικά και αόριστα με το...στρατιωτικό κατεστημένο των νεοθομανών του Νταβούτογλου - Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι Ερντογάν και Γκιούλ είναι υπό ...αποχώρηση για πολλούς και διάφορους λόγους.

orfni

Δεν υπάρχουν σχόλια: