Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης

Απεργούν την Πέμπτη οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, δύο ναυτεργατικά σωματεία, η ΕΣΗΕΑ, δάσκαλοι- νηπιαγωγοί και υπάλληλοι σε ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα, 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην Υγεία, τις κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις εφημερίες τους.

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία σε όλα τα ΕΓ/ΟΓ πλοία της ακτοπλοΐας που θα βρίσκονται την Πέμπτη στο Λιμάνι του Πειραιά κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, με κύρια αιτήματα την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ.

24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι
που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλοντας τις συνεχιζόμενες απολύσεις και τα αντιασφαλιστικά μέτρα και ζητώντας ουσιαστικές αυξήσεις και πιστή εφαρμογή των ΣΣΕ. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας.

Την Πέμπτη, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εξήγγειλε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από 11π.μ. έως 2μ.μ. για την πρωινή βάρδια και από 2μ.μ. έως 5 μ.μ. για την απογευματινή και συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι, με κεντρικό σύνθημα: "Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, αλλά αυτοί που την δημιούργησαν".

Την Τετάρτη οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας -μεταξύ άλλων- βασικό μισθό στα 1.400 ευρώ και αύξηση των προσλήψεων.

Πανελλαδική απεργία από ΠΑΜΕ


Πανελλαδική πανεργατική απεργία για την Πέμπτη (17/12) με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ (συνδικαλιστική έκφραση του ΚΚΕ), με συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα, το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Διευκρίνιση από ΓΣΕΕ

Σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ διευκρινίζει ότι δεν έχει προκηρύξει η ίδια απεργία, αλλά μόνον το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα τονίζει: "Ενημερώνουμε ότι για αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, η ΓΣΕΕ ΔΕΝ έχει προκηρύξει απεργία. Ο ψευδεπίγραφος τίτλος γενική απεργία που χρησιμοποιεί μια παράταξη αφορά μόνο στην πρωτοβουλία της να καλέσει σωματεία που ελέγχει να απεργήσουν αυτή τη μέρα με πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑ.ΜΕ (Συνδικαλιστική έκφραση του ΚΚΕ).

Η διευκρίνιση κρίνεται απαραίτητη και για λόγους πολιτικο- συνδικαλιστικούς και για την προστασία των εργαζομένων καθώς δεν καλύπτονται όσοι δεν ανήκουν στα σωματεία που έχουν προκηρύξει την απεργία. Είναι γνωστό ότι οι παρατάξεις και τα κόμματα δεν μπορούν να προκηρύσσουν Γενικές Απεργίες".

Επίθεση στη ΓΣΕΕ από Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε τη ΓΣΕΕ ως οργάνωση εργοδοτών και τριτοβάθμια οργάνωση απεργοσπαστών,απαντώντας έτσι στην έκκληση που απήυθυνε η ΓΣΕΕ προς τους εργαζόμενους να μην μετέχουν στην απεργία. Χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι "είναι πρωτόγνωρο γεγονός στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, η ΓΣΕΕ να βγαίνει επίσημα ως απεργοσπαστικός μηχανισμός".
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: