Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Θα πάρουν το Δώρο στην ώρα του

Στην ώρα τους θα πληρωθούν οι μισθοί και το Δώρο Χριστουγέννων διαβεβαίωσε ο αν. Υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τους οποίους συναντήθηκε στο γραφείο του.
Η πληρωμή, όπως ανακοινώθηκε, μπορεί πλέον να γίνει μετά την πρόσφατη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας και τη σχετική εγκριτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις και οι προοπτικές βιωσιμότητας των Ναυπηγείων, καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας μετά την κατάθεση προτάσεων εξαγοράς. Ο κ.Π. Μπεγλιτης επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης όπως έχουν επανειλημμένως εκφρασθεί και από το Υπουργείο Άμυνας για την αναζήτηση αξιόπιστου επιχειρηματικού σχήματος για τη συνέχιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων και τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων, ενώ επεσήμανε το ενεργό ενδιαφέρον του Υπουργείου και της πολιτικής του ηγεσίας για τη θετική έκβαση των εξελίξεων. Συμφωνα με τις πληροφορίες έχουν κατατεθεί 3 η 4 προτάσεις για αξιολόγηση.

Οι εργαζόμενοι στο τροχαίο υλικό

Οσον αφορά το θέμα των 160 απλήρωτων εργαζομένων της Εταιρείας Τροχαίου Υλικού, που έθεσαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε την αναρμοδιότητα του Υπουργείου Άμυνας για την καταβολή των δεδουλευμένων, υποστήριξε όμως, όπως ανακοινώθηκε, την εργασιακή τους επανένταξη στα Ναυπηγεία και την ανάγκη δημιουργικής τους αξιοποίησης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης.

i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: