Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

«Είμαστε κυβέρνηση που παίζει NBA»

Απάντηση στην κριτική για προβλήματα στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μίλησε στη Βέροια με την ευκαιρία της παρουσίας του στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Αγιο Αντώνιο.

«Οσοι ονειρεύονται ότι το ΠΑΣΟΚ θα έρχεται σαν λόχος συντεταγμένος στη Βουλή, τότε δεν ξέρουν τον πολιτικό μας χαρακτήρα. Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει μια μεγάλη μερίδα του λαού και θα υπάρχουν αντιθέσεις, διενέξεις, ενδεχομένως και συγκρούσεις», είπε ο κ. Πάγκαλος.

Τόνισε ότι τα προβλήματα με τον ΟΛΠ και την COSCO έχουν τελειώσει και πως στις αρχές αυτής της εβδομάδας θα κάνει απολογισμό με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη για το τι έγινε στον ΟΛΠ. Επίσης, θα γίνει απολογισμός και για τους γενικούς γραμματείς, για να δουν πόσοι από αυτούς είναι ΠΑΣΟΚ.

«Λειτουργούμε σε άλλο επίπεδο. Είμαστε κυβέρνηση που παίζει NBA. Εγώ δεν λέω ότι δεν υπάρχει συντονισμός, ούτε ότι υπάρχει. Θα κριθούμε στο εξάμηνο», τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

Αναφερόμενος στη ΝΔ παρατήρησε ότι χαίρεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα προβλήματα στην οικονομία, τα οποία δεν καταλαβαίνει, διότι, όπως είπε, «αν θα πεινάσουμε, δεν θα πεινάσουμε όλοι μαζί;».

Σχολίασε και την κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι βλέπει να υπάρχουν στεναχώριες, ενώ όταν εκλέχθηκε αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ, ο ηττημένος δεν έπαθε τίποτε, ούτε έμεινε σε μια άκρη μόνος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση, δήλωσε πως «το πρόβλημα του συντονισμού το έχουμε όχι ως κυβέρνηση αλλά ως κράτος, ως κοινωνία, ως οικονομία».

«Χρειάζεται πράγματι ένας μεγάλος εθνικός συντονισμός, μια μεγάλη εθνική συμφωνία, μια μεγάλη επιστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου για να υπερβούμε την κρίση, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο, να αποκτήσουμε ξανά την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία που απαιτείται, για να κατακτήσουμε την θέση που μας ανήκει», πρόσθεσε.

Σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την οικονομία, επισήμανε ότι «τα μέτρα είναι απολύτως αναγκαία, γιατί τίποτα δεν είναι πιο φιλικό για τον πολίτη, τίποτα δεν είναι πιο κοντά στους στόχους μας για ανάπτυξη και για κοινωνική συνοχή από το να μπορείς να καταβάλεις κάθε μήνα μισθούς και συντάξεις, από το να μπορείς να στηρίξεις τον άνεργο, από το να μπορείς να στηρίξεις τις ομάδες -τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικά ομάδες -που έχουν ανάγκη από την προστασία του κράτους, από την αναδιανεμητική λειτουργία του κράτους».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: