Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Γίναμε πειραματόζωα της ΕΕ...


«Ζητάμε ανάσα ζωής», ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού κατά την εισαγωγική του δήλωση στο Υπουργικό Συμβούλιο, περιγράφοντας τον αγώνα της κυβέρνησης να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας.
"Είμαστε μέλος της Ευρωζώνης και ήταν αναγκαίο να αποφασίσει η Ευρώπη τι θέλει. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες ήταν σημαντική απόφαση για την ΕΕ, η μάχη όμως δεν τέλειωσε.
Σήμερα δοκιμάζεται η αξιοπιστία της ΕΕ, να επανορθώσει πιθανά λάθη της και για αυτόν τον λόγο θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή. Εύκολα θα εννοηθεί ότι η Ελλάδα είναι πηγή όλων των δεινών. Χρειάζεται να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας δείχνει η ΕΕ.Οι...
"Μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο για την ευρωζώνη φαινόμενο, γίναμε πειραματόζωο. Αυτή η μάχη δεν τέλειωσε, μόλις ξεκίνησε με σημαντική απόφαση της ΕΕ να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας και την Ευρωζώνη" τόνισε χαρακτηριστικά.



ευεργετικές συνέπειες των μεγάλων αλλαγών θα φαίνονται καθώς εμπεδώνονται. Θα πάρουν όμως το χρόνο τους. Αυτό σημαίνει να συνεχίζουμε και να προωθούμε τις μεγαλύτερες αλλαγές γιατί χρειάζονται χρόνο ωρίμανσης, για να φανούν τα απ΄ τα αποτελέσματα για τον πολίτη και την κοινωνία.

Χρειάζεται να ξεφύγουμε και από την άμεση κρίση. Είναι σημαντικό να δοθεί στην Ελλάδα ανάσα ζωής για να έχει το χρόνο και τη δύναμη να ανορθώσει την οικονομία και τους θεσμούς της

Αγώνας να δοθεί απαραίτητη πίστωση εμπιστοσύνης. Λόγω της εκγληματικής πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι μπροστά στις διεθνείς αγορές. Η ΕΕ έδωσε την πολιτική και θεσμική της στήριξή. Στη μάχη απέναντι στην ψυχολογία της αγοράς υπήρξε το λιγότερο άτολμη.

Εικασίες διεθνώς δημιουργησαν ψυχολογία επικείμενης κατάρρευσης, υπήρξε έλλειψη συντονισμού των οργάνων της ΕΕ. Υπήρξαν πολλαπλοί γιατροί με διαφορετική συνταγογράφηση πάνω από τον ασθενή που λέγεται Ελλάδα. Υπήρξε προσπάθεια να κρύψουν ευθύνες τους πίσω από την Ελλάδα.
Υπήρξε σκόπιμη παραποίηση των δεδομένων από τη ΝΔ.

Κάποιοι απομύζησαν μέχρι εκεί που δεν πάει το κράτος, και σηκώθηκαν και έφυγαν δίχως ίχνος ντροπής. Ευθύνες έχουν όσοι από μικροκομματική βλέψη τόσα χρόνια χάιδεψαν αυτήν την αντίληψη εξουσίας.

Όσα πέρασε και περνάει η χώρα μας είναι μάθημα ζωής για όλους. Ένα μάθημα για το μέλλον για να μη φτάσουμε ποτέ ξανά σε αυτό το σημείο. Μόνο με επιμονή θα πιάσουν τόπο οι προσπάθειες. Όλοι θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα πάνω μας θα επιτηρούν κάθε μας επιλογή.

Ζητώ από όλους συστηματική και επίμονη δουλειά. Μαζί με τους πολίτες που στηρίζουν την αλλαγή πορείας στη χώρα, θα τα καταφέρουμε, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Δεν υπάρχει ατολμία, θα φύγουμε μπροστά να ανοίξουμε ένα νέο αισιόδοξο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε".
ΕΘΝΟΣ

nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: