Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ανάπτυξη

«Η Ελλάδα έχει μοναδικά στρατηγικά πλεονεκτήματα και δεν έχει πάψει να προσελκύει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Κάθε μέρα, μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου, προσπαθούμε να άρουμε εμπλοκές, ώστε να υλοποιηθούν από ξένους επενδυτές σχέδια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του Τουρισμού και Πολιτισμού, της Βιοτεχνολογίας και της Πληροφορικής», δηλώνει η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη στην Ισοτιμία.

Στη συνέντευξή της στην εφημερίδα, τονίζει ότι το ΕΣΠΑ, ο Αναπτυξιακός Νόμος, οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και το Εθνικό Πρόγραμμα Επενδύσεων «θα αξιοποιηθούν στο έπακρο και θα αποτελέσουν τον καταλύτη για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας».

Ακόμη, η κ. Κατσέλη αναφέρει ότι στον προϋπολογισμό του 2010 έχει ενσωματωθεί ένα αυξημένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ.

«Ενεργοποιούμε σύντομα το νέο ΤΕΜΠΜΕ, αλλά και το Hellenic Development Fund, το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, για την υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών πρωτοβουλιών. Για να πραγματοποιηθούν και να μην χάνονται στη γραφειοκρατία με νόμο την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και αδειοδότησης επιχειρήσεων», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι η προώθηση των επενδύσεων στη χώρα».

Η υπουργός Οικονομίας τονίζει επίσης ότι τα κονδύλια του ΕΣΠΑ «δεν πάγωσαν ποτέ». «Κάθε μήνα εκταμιεύουμε περίπου 700-800 εκατ. ευρώ για επενδύσεις και πληρωμές», σημειώνει.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: