Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Παραδόθηκε το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία

Το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής που συστήθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για να καταγράψει το πρόβλημα των δημοσιονομικών στατιστικών και να κάνει προτάσεις θεσμικών παρεμβάσεων παραδόθηκε σήμερα από τον κ. Παπακωνσταντίνου στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Στο πόρισμα που υπέβαλε η ανεξάρτητη επιτροπή στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αναδεικνύονται τα μεγάλα προβλήματα παραγωγής και δημοσιοποίησης των στατιστικών στοιχείων, αποδίδονται ευθύνες για τις πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια και γίνονται προτάσεις για το μέλλον.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, οι προτάσεις αυτές, μετά την επεξεργασία τους, θα αποτελέσουν τη βάση ενός προγράμματος δράσης που θα οριστικοποιηθεί σε συνεργασία με τη Eurostat για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι "η διασφάλιση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την αλήθεια για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας".

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: