Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Διευκρινίσεις για το δανεισμό από την Goldman Sachs ζητά η ΕΕ...


...μετά την αποκάλυψη των New York Times

Διευκρινίσεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου έχουν ζητηθεί από την Ελλάδα για τυχόν συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού ομίλου «Goldman Sachs» σε κάποιας μορφής δανεισμού προς τη χώρα μας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν.
Ερωτηθείς σχετικά, μετά το δημοσίευμα των New York Times που έκανε λόγο για «συγκαλυμμένα» δάνεια της Wall Street στην Ελλάδα [Βλέπε άρθρο], ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν απάντησε ότι...

εξ ορισμού τέτοιου είδους δοσοληψίες δεν είναι παράνομες υπό την προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις είναι συμβατές με τα επιτόκια της αγοράς.
Κληθείς, ακόμη, να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τις ευθύνες που έχει η ΕΕ στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας, το απέφυγε σημειώνοντας ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής κατέληξαν σε ένα ενιαίο κείμενο δήλωσης στήριξης προς την Ελλάδα.
Το βασικό συμπέρασμα από την πρόσφατη έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την ελληνική οικονομία είναι ότι έχει ενεργοποιηθεί ένας συνδυασμός προσπαθειών από όλους τους παράγοντες, που μπορούν να συνδράμουν με εποικοδομητικό τρόπο όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με στόχο τη διόρθωση της δημοσιονομικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε.
Απαντώντας ειδικότερα σε ερώτηση για το εάν η Επιτροπή υποστηρίζει την ανάγκη να ληφθούν από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα, αρκέστηκε να υπενθυμίσει τη δήλωση στην οποία προέβη την Παρασκευή ο Όλι Ρεν με την οποία «καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πράξει τα απαραίτητα, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης συμπληρωματικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι φιλόδοξοι στόχοι που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ειδικότερα, η μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το 2010, θα επιτευχθούν».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: