Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

«Αλτ, στη φοροδιαφυγή», διασταυρώσεις για 8.500.000 δηλώσεις

Ηλεκτρονικό «δόκανο», για να συλληφθούν κρυφά εισοδήματα, στήνει η Εφορία μέσω του συστήματος Τaxis, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το οποίο γράφει ότι θα ελεγχθούν 8.500.000 φορολογουμένοι.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ονομάζουν το σχέδιο «Αλτ, στη φοροδιαφυγή» και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή με τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων ηλεκτρονικών αρχείων, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση δεδομένων για τη σύγκριση-διασταύρωση με τα δηλωθέντα εισοδήματα της περυσινής χρονιάς που κατέρρευσαν τα έσοδα, και των δηλώσεων που θα υποβληθούν τους επόμενους μήνες.

Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων θα κοινοποιούνται στις κατά τόπους εφορίες και στη συνέχεια θα καλούνται οι φορολογούμενοι που έχουν εντοπιστεί από το Τaxis να δώσουν εξηγήσεις.

Συμφωνα με το δημοσίευμα, στο υπουργείο Οικονομικών εμφανίζονται αποφασισμένοι η κάθε διασταύρωση που πραγματοποιείται, να ακολουθείται από διενέργεια ελέγχων και επιβολή πρόσθετων φόρων και αυστηρών ποινών, ώστε να περιοριστεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Οι διασταυρώσεις και οι έλεγχοι αναφέρονται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Οπως γράφει η εφημερίδα, αφορούν μη υποβολή δηλώσεων, φοροδιαφυγή σε τόκους καταθέσεων αλλοδαπής, φοροδιαφυγή σε εγχώριο και ενδοκοινοτικό ΦΠΑ, φοροδιαφυγή φόρου εισοδήματος, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, εντοπισμό υψηλών τεκμηρίων διαβίωσης, περιουσιακά στοιχεία ληξιπρόθεσμων οφειλετών με χρέη στο Δημόσιο άνω των 1.000 ευρώ.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: