Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η "Αριστερά" ζητά ενεργό ρόλο Παπούλια - 4-5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φλερτάρουν με την...διαγραφή!


Καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ Α.Τσίπρας με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια του ζητά να ΜΗΝ υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα Λοβέρδου για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό και η γ.γ. του ΚΚΕ Α.Παπαρήγα...

...θα συναντηθεί με τον Κ.Παπούλια αύριο - όπως και ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης -είναι φανερό οτι η "αριστερά" επιθυμεί εμπλοκή και του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία - κάτι με το οποίο διαφωνεί ο Γ.Καρατζαφέρης (και θα κάνει σχετικές δηλώσεις έξω απο το Προεδρικό Μέγαρο). Το πλέον σημαντικό είναι όμως -και σε συνέχεια των "διαρροών" απο το Μαξίμου περί...εκλογών - οτι 4-5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φέρονται σε συζητήσεις τους με άλλους συναδέλφους τους, αποφασισμένοι να ΜΗΝ ψηφίσουν το Προεδρικό Διάταγμα Λοβέρδου, ενω ακόμη και η πρόεδρος της επιτροπής Β.Παπανδρέου αρνείται και να φέρει για συζήτηση το παράρτημα με τις δανειακές συμβάσεις, όπως; και το...Προεδρικό Διάταγμα! Επίσης διακινείται και ενα κείμενο που θα ...καταγγέλει τον Α.Λοβέρδο και ενδέχεται να το υπογράψουν 80-90 βουλευτές!
Ολα αυτα όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι δημιουργούν ένα...εκρηκτικό σκηνικό.
Ο υπουργός Απασχόλησης(!) Α.Λοβέρδος θα εμφανιστεί μεθαύριο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για τις αλλαγές που προτείνει στις εργασιακές σχέσεις και την Τετάρτη θα καταθέσει, όπως έχει προαναγγείλει, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Η επιλογή του κ. Λοβέρδου να ανοίξει παράλληλα δύο καυτά θέματα για την κυβέρνηση θεωρήθηκε κίνηση υψηλού ρίσκου, όσο και αν ο υπουργός Εργασίας δηλώνει πρόθυμος να δεχθεί αλλαγές που δεν παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα του μνημονίου. Πάντως η απόφασή του να δώσει στη δημοσιότητα το προεδρικό διάταγμα χωρίς επεξηγήσεις και χωρίς να ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου και τους υπόλοιπους υπουργούς έσπειρε ανέμους για την κυβέρνηση. Οι θύελλες μάλλον θα ξεσπάσουν στη Βουλή, όπου προετοιμάζεται μια μάχη η οποία θα κρίνει τις αντοχές της κυβέρνησης.


i-reportergr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: