Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΜΟΝΟ ΣΤΟ i-R: Θέτουν θέμα παραίτησης του Μ. Χρυσοχοϊδη

Μετά τη συμπάθεια η κριτική, μετά τη συμπαράσταση οι κατηγορίες. Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, χθες βράδυ στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα ασχοληθεί με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, άφησαν κατά μέρος τα συναισθήματα και μίλησαν ψυχρά πολιτικά για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στα αυτοσχέδια πηγαδάκια που γίνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις στη Βουλή πολλά καταλογίστηκαν στον υπουργό προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στα γραφείο του, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του υπασπιστή του.

Ορισμένοι από τους βουλευτές εξέφραζαν μάλιστα την απορία τους γιατί ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν έχει παραιτηθεί ακόμα, ύστερα από όσα έχουν συμβεί επί των ημερών του, ήτοι:
Πρώτο, την έκρηξη βόμβας κοντά στον Άγνωστο Στρατιώτη, στις 9 Ιανουαρίου 2010.
Δεύτερο, το θάνατο τριών ατόμων από ασφυξία που προκάλεσε βόμβα μολότωφ που έριξαν κουκουλοφόροι «διαδηλωτές» στην τράπεζα Marfin της οδού Σταδίου.

Τρίτο, την επίθεση που εξαπέλυσαν τρομοκράτες στην καρδιά του ελληνικού κράτους, στο κέντρο του μηχανισμού ασφάλειας της χώρας, στέλνοντας βόμβα στο ίδιο το γραφείο του υπουργού.

Υπήρξαν, μάλιστα και κάποιοι βουλευτές οι οποίοι έθεσαν ένα διαφορετικό θέμα. Από πού κι ως που, έλεγαν, προσωπικά δώρα, δώρα γάμου, πηγαίνουν στο υπουργείο, μεταφερόμενα από συνεργάτες του υπουργού; Αφήνοντας, έτσι, να εννοηθεί ότι αν δεν γινόταν αυτό, ο άτυχος Γιώργος Βασιλάκης θα ήταν και σήμερα μεταξύ μας.

Οι επικρίσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δείχνουν, αν μη τι άλλο, ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης, προς τον οποίο όλοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο.

.i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: