Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Συναγερμός για τις "τρύπες" των Ταμείων και του ΟΣΕ

Μπαράζ συσκέψεων ενόψει Τρόικας

protothema.gr
Απανωτές συσκέψεις για όλα τα ανοιχτά θέματα του Μνημονίου και των ελλειμμάτων, έχουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους κυρίους Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδο και Κουτρουμάνη, με τα προβλήματα ρευστότητας μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων, που ενδέχεται τελικώς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στο πρόγραμμα του υπουργού Οικονομικών υπάρχει και συνεργασία με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, για "εισπρακτικού χαρακτήρα" περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, όπως η τακτοποίηση ημιυπαίθριων και τα νέα τέλη κυκλοφορίας.

Το πρωί στο υπουργείο Υποδομών πραγματοποιήθηκε "μίνι υπουργικό" για θέματα Μεγάλων Έργων με τη συμμετοχή των κ. Ρέππα, Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, Χρυσοχοϊδη κ.ά.

Εκεί εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, η κατάσταση και τα χρέη του ΟΣΕ, για τα εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάληψης του χρέους του ΟΣΕ ύψους 10 δισ. ευρώ από το Δημόσιο, που θα επιβαρύνει όμως το δημόσιο χρέος κατά περίπου 4%.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από τον υπουργό κ. Ρέππα, την ιδιωτικοποίηση της TPAINOΣE με την παραχώρηση έως και του 49% σε ιδιώτες.

Η εξεύρεση επενδυτή που θα συμπράξει με την εταιρία γίνεται ευκολότερη καθώς τα χρέη ύψους 680 εκατ. ευρώ, που έχει σωρεύσει η εταιρία κατά την τριετή λειτουργία της, θα αναληφθούν επίσης από το Δημόσιο. Επίσης συζητήθηκαν οι διαγωνισμοί και οι συμβάσεις με την Ζήμενς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: