Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

'Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ'

fimotro.
Την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα η ΓΣΕΕ με τους εργοδότες και η οποία προβλέπει «πάγωμα» μισθών για το 2010, επικαλέσθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφασή του να παρέμβει σε αποφάσεις της Διαιτησίας...


Παράλληλα ανακοίνωσε προγράμματα του ΟΑΕΔ με στόχο την επιχορήγηση 65.000 θέσεων εργασίας. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία του είναι απολύτως συνταγματική. Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε στη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται αποφάσεις από τη Διαιτησία εκτός του συγκεκριμένου πλαισίου που προβλέπει πάγωμα αυξήσεων για το 2010.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι κλάδοι να ακυρώνουν στην πράξη την ΕΓΣΣΕ, να αγνοούν την εθνική προσπάθεια και το Μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα», επισήμανε ο κ. Λοβέρδος. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της παρέμβασής του, αναφέροντας ότι η νομοθετική πρωτοβουλία που προανήγγειλε είναι απολύτως συνταγματική.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε χθες πως εντός της προσεχούς εβδομάδας πρόκειται να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία «αυτού του είδους τις αποφάσεις που αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες που κάνουμε όλοι εδώ στην Ελλάδα θα τις καταργήσουμε». Η προαναγγελία για κατάργηση των αποφάσεων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, που έκανε λόγο για αντισυνταγματική και πραξικοπηματική πρωτοβουλία. Μέσω των αποφάσεων του ΟΜΕΔ, δίνονται μισθολογικές αυξήσεις πέραν των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με το Μνημόνιο, δηλαδή 1,5% ή 3%, σε τουριστικούς ξεναγούς και τεχνικούς ραδιοφώνου και τηλεόρασης. Ήδη έχουν ληφθεί επτά αποφάσεις, σε σύνολο 36 αιτημάτων για μεσολάβηση.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου στα προγράμματα του ΟΑΕΔ με στόχο την επιχορήγηση 65.000 θέσεων εργασίας, αλλά και στην αυξημένη απορροφητικότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να αυξηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: