Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

"Η Βουλή αλλάζει σελίδα"



Λίγες ώρες πριν κλείσει η Βουλή για τα… μπάνια των βουλευτών, ο πρόεδρός της Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε τον νέο κανονισμό που φέρνει τα πάνω κάτω στις προσλήψεις των υπαλλήλων, στο πόθεν έσχες των βουλευτών, στην κατάθεση τροπολογιών, αλλά και σε όλες τις υποθέσεις της Βουλής....



Ο νέος κανονισμός θέλει να ανοίξει ο «ναό της Δημοκρατίας» την πόρτα της αξιοκρατίας σε όλους και να βάλει τέλος στα ρουσφέτια σε ότι αφορά τις προσλήψεις.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό λοιπόν, από το Φθινόπωρο, για να δουλέψει κάποιος στη Βουλή δεν θα είναι υποχρεωτικό να έχει «μπάρμπα στην κορώνη» ή στο κόμμα, αφού οι.. προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Τώρα θα μου πείτε με τόσες χιλιάδες υπαλλήλους η Βουλή θα κάνει και άλλες προσλήψεις. Κι όμως θα κάνει, αφού λόγω ασφαλιστικού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το έβαλαν στα πόδια. Μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες 160 υπάλληλοι είπαν «άντε γεια», αφήνοντας έτσι χώρο και για τους νέους που θα έρθουν στο μέλλον με το …σπαθί τους.

Με το νέο κανονισμό απαγορεύονται και οι μονιμοποιήσεις στη Βουλή των μετακλητών υπαλλήλων, οπότε τελειώνει και για πολλούς εθνοπατέρες το γνωστό τροπάρι «αμάρτησα για τη θυγατέρα μου».

Σε κοινή θέα στο internet θα είναι όμως στο εξής και το «πόθεν έσχες» των βουλευτών, ενώ μπαίνει τέλος και στην ασυλία, αφού για πράξεις ή αδικήματα που δεν έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα η άρση θα επέρχεται αυτόματα.

Ο νέος κανονισμός της Βουλής βάζει τέλος και στα νομοσχέδια της τελευταίας στιγμής, τα λεγόμενα και νομοσχέδια της νύχτας, αφού η κατάθεσή τους θα μπορεί να γίνει μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Η Βουλή αλλάζει σελίδα» είπε ο Φίλιππος Πετσάλνικος για τον νέο κανονισμό, ανακοινώνοντας παράλληλα δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό για το 2010.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: