Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Δοκιμάζεται πάλι η βορειοανατολική Αττική - video

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Κάλαμο


.protothema.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαράδρα, ανάμεσα στο Μικροχώρι Καλάμου και τον Βαρνάβα, 15 χλμ. βόρεια από τη λίμνη του Μαραθώνα.

Η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη ώστε να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία καίει έκταση δάσους στον Βαρνάβα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοτάρχη Βαρνάβα, μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Ρουμελιώτικα, Αϊ Γιάννης και Κολυγιώργα ενώ αυτή την ώρα οι φλόγες απειλούν κατοικημένη περιοχή στο Καπανδρίτι. Νωρίτερα οι φλόγες απείλησαν το μοναστήρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρα που εκκενώθηκε.

Πριν από λίγο μάλιστα έκλεισε η λεωφόρος Καπανδριτίου - βαρνάβα.

Κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν όλα τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής εκτός από δύο ελικόπτερα. Επίσης, επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και επτά υδροφόρες των δήμων.

Υπό έλεγχο είναι η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Λαύριο στην περιοχή Πούντα Ζέζα.

Οι φλόγες απείλησαν τον οικισμό Πασά και παιδικές κατασκηνώσεις της περιοχής οι οποίες -όπως διευκρινίστηκε από την Πυροσβεστική- δεν εκκενώθηκαν καθώς δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος.

Λόγω του βοριά εντάσεως επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ οι ενέργειες των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολες.

Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου έχει διακοπεί από το 54ο ως 59ο χιλιόμετρο και διεξάγεται από παρακαμπτηρίους.

Υπό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Άνω Σούλι Μαραθώνα.

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε περιοχή του όρου Δίρφυ στην Εύβοια χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.








>

Δεν υπάρχουν σχόλια: