Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Σωκράτη, θα φωνά – ζω!

Τελευταίο αντίο με τον Εθνικό Ύμνο

protothema.gr
Ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και με ένα θερμό χειροκρότημα, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Τρίτης τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, που στη νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Συντετριμμένη η οικογένεια, οι συγγενείς, οι στενοί συνεργάτες, οι φίλοι και πλήθος πολιτών, είπαν το ύστατο χαίρε στον δημοσιογράφο, που διακρινόταν για το ήθος την εντιμότητα και το θάρρος της γνώμης του.

Συγγενείς αλλά και συνεργάτες του εκλιπόντος φορούσαν μαύρες μπλούζες πάνω στις οποίες υπήρχε τυπωμένη η φωτογραφία του, με τη φράση : «Σωκράτης Γκιόλιας : Δολοφονία Ελεύθερης Φωνής» και στο πίσω μέρος ¨: «Θα φωνά-ζω».

Βαθειά συντετριμμένος ο κουμπάρος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, Κώστας Κεντέρης, μετέφερε στους ώμους του το φέρετρο με τον καλό του φίλο που έφυγε άδικα και πρόωρα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Γιώργος Πεταλωτής, ενώ παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Ν.Δ κ.Κώστας Κουκοδήμος και του ΛΑΟΣ κ.Κυριάκος Βελόπουλος.

Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ υπό τον πρόεδρο κ.Πάνο Σόμπολο, ο επιχειρηματίας κ.Δημήτρης Κοντομηνάς.

Επίσης από την οικογένεια του ΘΕΜΑτος ο κ.Θέμος Αναστασιάδης και ο κ.Τάσος Καραμήτσος, ενώ από το ΘΕΜΑ 9,89 η κυρία Ρούλα Κορομηλα, ο κ.Γρηγόρης Αρναούτογλου και δεκάδες συνάδελφοι.


Η αυλαία έπεσε αργά το απόγευμα στο κοιμητήριο της Αγίας Μαρίνας, όπου ο Σωκράτης Γκιόλιας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, με το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρισταμένων να φωνάζουν «Αθάνατος».








Δεν υπάρχουν σχόλια: