Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ρωσία και Βουλγαρία συζητούν για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη...


Από το http://notoburgasalexandroupolispipe.blogspot.com/

...στις 8-9 Σεπτεμβρίου στην Μόσχα ενώ ο Βούλγαρος υπουργός διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοια συνάντηση σχεδιασμένη!

Βουλγαρική αντιπροσωπεία θα έχει στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου διαβουλεύσεις στη Μόσχα σχετικά με την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον Ίγκορ Ντέμιν, επίσημο εκπρόσωπο της εταιρείας «Τρανσνιέφτ», που είναι από ρωσικής πλευράς ο κεντρικός μέτοχος του σχεδίου.
Σύμφωνα με τον κ. Ντέμιν, επικεφαλής της βουλγαρικής αντιπροσωπείας στην οποία θα...
γίνει επίσημη παρουσίαση του σχεδίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ.
Όπως επισημαίνει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, «η τύχη του σχεδίου παραμένει ασαφής μετά την αλλαγή της κυβέρνησης στη Βουλγαρία το καλοκαίρι του 2009», καθώς ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ «έκανε επανειλημμένως αντικρουόμενες δηλώσεις για τα ενεργειακά σχέδια με τη Ρωσία, ανακοινώνοντας ειδικότερα την ακύρωση του σχεδίου, αλλά και δηλώνοντας ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα».
Στα τέλη Ιουλίου, επισημαίνει το πρακτορείο, επιτεύχθηκε ορισμένη πρόοδος, καθώς η βουλγαρική κυβέρνηση δέχθηκε να καταβάλει 6,5 εκατ. ευρώ ως συμμετοχή της και κάλυψη λειτουργικών εξόδων της εταιρείας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Trans-Balkan Pipeline B.V., της οποίας η Ρωσία κατέχει το 51 % και η Ελλάδα με τη Βουλγαρία μοιράζονται το 49 %.

Δεν υπάρχουν σχόλια: