Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΕΥΣΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού απέσπασε η Αντικαπνιστική Επιτροπή, η οποία μαζί με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την υφυπουργό Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου...


Από αύριο, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους. «Η προσπάθειά σας είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβάλλει στη δουλειά που κάνουμε σήμερα στη χώρα μας, να αλλάξουμε αντιλήψεις, πρότυπα και συμπεριφορές, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και να κάνουμε τη χώρα μας βιώσιμη, όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στην καθημερινή ζωή» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Εκτίμησε ότι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στη συμπεριφορά, όπως είπε, όσο και στην προστασία της υγείας των παθητικών καπνιστών. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επέδωσε στον πρωθυπουργό το φάκελο με την υπουργική απόφαση, το πλαίσιο των ελέγχων, αλλά και το πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: