Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Tην δημιουργία κινητών μονάδων υποδοχής καθώς και η δημιουργία τριών Κέντρων Πρώτης Υποδοχής μη νόμιμων μετανάστων σε Έβρο, Δωδεκάνησα και Λέσβο μέχρι τα τέλη του 2011, ενδεικτικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ το καθένα, περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών...


που κατέθεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται η δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας Ασύλου η οποία θα τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2011 και η ριζική αναμόρφωση της διαδικασίας παροχής του ασύλου. Παράλληλα επιδιώκεται η σύνεψη διμερών Συμφωνιών Επανεισδοχής με κράτη από τα οποία υπάρχουν υψηλές μεταναστευτικές ροές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Ανάλυση Κινδύνου του Frontex για το 2009, στην Ελλάδα εντοπίζεται το 75% των παράνομων εισόδων στην ΕΕ, ενώ για το πρώτο τετράμηνο του 2010 το ποσοστό αυτό έχει ανέλθει στο 82%. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη Eurostat το δωδεκάμηνο Φεβρουαρίου 2009 με Φεβρουάριο 2010 η Ελλάδα ήταν 6η στην Ε.Ε. με βάση τον αριθμό κατατεθειμένων αιτημάτων ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: