Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστρέφονται 160 εκατ. ευρώ στους αγρότες


Στα 160 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης στους αγρότες. Ειδικότερα, υπεγράφη και έχει ήδη αποσταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία καθορίζονται, για το έτος 2010, οι διαδικασίες επιστροφής στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, που χρησιμοποιείται στη γεωργία.

Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ (ενεργοί και συνταξιούχοι), κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τα στοιχεία των οποίων είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τις αιτήσεις τους για την ενιαία ενίσχυση. Το πόσο της επιστροφής θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των δικαιούχων την επόμενη εβδομάδα, ενώ το συνολικά επιστρεφόμενο πόσο του ειδικού φόρου θα ανέλθει στα 160 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση, μετά την υλοποίηση της δέσμευσής της για αύξηση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από 7% στο 11%, ενισχύει και πάλι τον έλληνα αγρότη, αυξάνοντας το συνολικό ποσό επιστροφής του ΕΦΚ κατά 40 περίπου εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: