Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρόγραμμά του Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη

Με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μου, ξεκινά τις συναντήσεις του αύριο στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να φθάσει σήμερα στην αμερικανική μεγαλούπολη. Η συνάντησή του με το Γ.Γ. του ΟΗΕ θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στο γραφείο του επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού. Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με αξιωματούχους εβραϊκών οργανώσεων.

Τη Δευτέρα, θα παραστεί και θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμμετάσχει και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: "Η αντιμετώπιση της πρόκλησης της φτώχειας, της πείνας και της ισότητας των φύλων".

Μετά, θα μεταβεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον πρόεδρό του και σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της Γουόλ Στριτ, ενώ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης, θα μιλήσει σε οικονομικούς συντάκτες αμερικανικών ΜΜΕ.

Το απόγευμα (τοπική ώρα) θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Την Τρίτη, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μαξ Μπάουκους.

Την Τετάρτη, θα έχει σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη. Θα ξεκινήσει με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, ακολούθως θα μιλήσει σε εκδήλωση του Economic Club και το απόγευμα θα συναντηθεί πρώτα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μετά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, του οποίου η χώρα του προεδρεύει αυτό το μήνα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τέλος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

Το βράδυ, θα μιλήσει σε δεξίωση προς τιμή του στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο και θα παραστεί σε άλλη δεξίωση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που θα διοργανώσει το Ίδρυμα Κλίντον προς τιμή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Την Πέμπτη το πρωί, θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχει αρκετές συναντήσεις με ξένους ηγέτες. Επίσης, θα μιλήσει στο Foreign Policy Association και το βράδυ θα μεταβεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ως προσκεκλημένος του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ, Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα, στη δεξίωση που θα παραθέσει για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που λαμβάνουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΑΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: