Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι!»

Νέο «ξεσπάθωμα» Πάγκαλου


http://img.protothema.gr
Νέα, σκληρή επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, λίγες ημέρες μετά το «τα λεφτά τα φάγαμε μαζί, γιατί σας διορίσαμε στο Δημόσιο», που είχε πει στη Βουλή.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών και περιέγραψε την ανάγκη «να αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».

«Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους» είπε ακόμη ο κ. Πάγκαλος, κληθείς να διορίσει τα λόγια του στη Βουλή, προ ολίγων ημερών. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1.000.000. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι».

Εξηγώντας δε, το «μαζί τα φάγαμε», υπογράμμισε ότι «έχει έρθει η ώρα να υπάρξουν αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης και εξέλιξης σε όλο το Δημόσιο, να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι το Δημόσιο διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει». «Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο Δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και προσέθεσε: «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους, είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

«Έχω σκοπό να συνεχίσω να λέω τα αυτονόητα» σημείωσε επίσης, ενώ... απολαυστικός ήταν και όταν του έγινε η παρατήρηση ότι η πρόσφατη απογραφή έδειξε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους, έναντι του 1.000.000 που εκείνος επικαλέστηκε: «Ναι, αλλά αν βάλουμε μέσα ΔΕΚΟ.. μέκο και... σέκο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: