Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ζήτησαν μείωση μισθού από τους τραπεζοϋπαλλήλους

«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις τραπεζικών - ΟΤΟΕ


http://img.protothema.gr
Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζιτών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση και την ανάγκη περιστολής του λειτουργικού κόστους των τραπεζών, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των τραπεζών, πρότειναν στους εργαζομένους την περικοπή των τακτικών αποδοχών τους. Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Σταύρος Κούκος, προανήγγελε ρήξη στις διαπραγματεύσεις, αν και στην επόμενη συνάντηση οι τραπεζιτες επιμείνουν στη θέση τους.

Οι τραπεζίτες επισήμαναν ότι δεν έχουν πρόθεση να προχωρήσουν σε απολύσεις, εξαιτίας των μελλοντικών αναδιαρθρώσεων (χωρίς όμως να δεσμευτούν) και πρότειναν η διάρκεια της σύμβασης να είναι τρία χρόνια.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι αντέτειναν ότι τα τρία τελευταία χρόνια το κόστος εργασίας των τραπεζών έχει μειωθεί κατά 9,5% και πρότειναν να τεθεί σε εφαρμογή από κοινού με τους εργοδότες ένα «πλαίσιο κοινωνικού σχεδίου», που να συνδεέται με τα επιχειρηματικά σχέδια των τραπεζών και να προστατεύει την εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: