Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πάει για πάνω από 65% ο Δημαράς στο δεύτερο γύρο!..


Τι δείχνουν τα νέα γκάλοπ που ολοκληρώθηκαν χθες.
Είναι καθαρά μπροστά πια απ' όλους.
Τι ποσοστά παίρνουν οι υποψήφιοι στον πρώτο γύρο. Σε τι ελπίζουν Σγουρός και Κικίλιας.
Παραμένει η πολύ μεγάλη τάση για αποχή και λευκό. Γιατί τρίβουν τα μάτια τους οι δημοσκόποι...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESS-GR!

Θυμίζοντας ότι το Press-gr πρώτο αποκάλυψε (διαβάστε εδώ) τις μετρήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Γ. Δημαράς έκανε την έκπληξη ευρισκόμενος σε απόσταση αναπνοής από τον Γ. Σγουρό, έχω νεότερα και πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τις τελευταίες -σοβαρές- δημοσκοπήσεις σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής. Όπως ήδη έγραψα (εδώ), στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σταθεροποιείται η εικόνα και οι τάσεις του εκλογικού σώματος και τα στοιχεία που αποτυπώνονται φαίνεται να είναι συγκλονιστικά. Το πόσο μπορούν να ανατραπούν μέσα στις επόμενες ημέρες είναι κάτι που μένει να φανεί, αν και θεωρείται δύσκολο.
Με βάση αυτά τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο Γ. Δημαράς είναι το φαβορί πια για να κερδίσει. Δείχνει να έχει "κλειδώσει" η εκλογή του για την Περιφέρεια Αττικής αφού κατά τις μετρήσεις που ολοκληρώθηκαν χθες:
-θα μετέχει οπωσδήποτε στον δεύτερο γύρο
-δείχνει να κερδίζει είτε τον Γ. Σγουρό, είτε τον Β. Κικίλια.
Πιο αναλυτικά, οι μετρήσεις έχουν κάνει τους δημοσκόπους να τρίβουν τα μάτια τους.
Ο Γ. Δημαράς δείχνει να...
συγκεντρώνει πια, στον πρώτο γύρο, ποσοστά της τάξης του 37%.
Ο Γ. Σγουρός κινείται πολύ χαμηλότερα, λίγο πάνω από το 15%.
Και ο Β. Κικίλιας είναι στα επίπεδα του 10%, ελαφρά βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα αλλά αρκετά μακριά ακόμα για να αισιοδοξεί ότι θα μπει αυτός στο δεύτερο γύρο.
Έχει σημασία ωστόσο ότι είναι τεράστια τα ποσοστά εκείνων, που ακόμη και τώρα, επιλέγουν την αποχή, το λευκό-άκυρο και γενικά την αδιευκρίνιστη ψήφο.
Η κατηγορία αυτή εμφανίζεται να ξεπερνά το 20% (αν και στην κάλπη δεν προσμετράται στις έγκυρες ψήφους) και δείχνει ότι τις επόμενες ημέρες προς αυτές τις κατηγορίες ψηφοφόρων θα στραφούν τόσο ο Γ. Σγουρός όσο και ο Β. Κικίλιας για να βελτιώσουν τα ποσοστά τους. Ο μεν κ. Σγουρός για να κλείσει την "ψαλίδα" με τον κ. Δημαρά, ο δε κ. Κικίλιας για να έχει ελπίδες να μπει στον δεύτερο γύρο.
Ειδικά από την πλευρά του κ. Σγουρού θα χρειαστεί να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και την ανάκαμψη των ποσοστών του, αφού τώρα σε ορισμένα "αστάθμιστα" -και ως εκ τούτου όχι αντιπροσωπευτικά- δείγματα των ερευνών εμφανίζεται να περιορίζεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ακόμη και της τάξης του 8,5%!
Με την μέχρι σήμερα εικόνα, ο Γ. Δημαράς δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα επικράτησης στον δεύτερο γύρο. Μάλιστα, η τελική εκτίμηση ψήφου που κάνουν, με βάση τα προηγούμενα στοιχεία, οι αναλυτές είναι ότι μπορεί να κερδίσει, κατά τη δεύτερη Κυριακή, με ποσοστό όχι μικρότερο του 65% και το οποίο υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να φθάσει και το 75%!

Δεν υπάρχουν σχόλια: