Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κυβερνητική «σκέπη» στη Λούκα Κατσέλη

Την κάλυψε ο Γ. Πεταλωτής


http://img.protothema.gr/
Κάλυψη στη Λούκα Κατσέλη για το άρθρο της σε κυριακάτικη εφημερίδα παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας ότι τόσο η υπουργός Εργασίας όσο και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης χαίρουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δρα ενιαία και συλλογικά, ότι κάνει πολύ μεγάλη δουλειά και αυτές τις ημέρες με την Tρόικα στη χώρα και συμπλήρωσε ότι «και από τα αποτελέσματα της συνεργασίας προκύπτει ότι υλοποιούμε τους στόχους μας».

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής διαχώρισε τους τίτλους του άρθρου από το περιεχόμενό του, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει το χρόνο που δημοσιεύθηκε το άρθρο και ερωτηθείς εάν το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ενημερωμένο για το περιεχόμενό του, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «όταν σήμερα διακυβεύονται σημαντικά ζητήματα για τη χώρα, χάνουμε την ουσία να ασχολούμαστε με τέτοιες λεπτομέρειες».

Επιπλέον, απάντησε αρνητικά για το εάν η Τρόικα μετέφερε παράπονα για τη συνεργασία της με την κα. Κατσέλη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πεταλωτής διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της χώρας, ενώ επανέλαβε την πάγια κυβερνητική θέση ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών, ούτε απολύσεις στις ΔΕΚΟ.

Ακόμη, τόνισε ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», να υπερισχύσουν δηλαδή οι επιχειρησιακές από τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και υπογράμμισε: «Δεν θα αφήσουμε να κλείνουν επιχειρήσεις».

«Το θέμα των εργασιακών σχέσεων είναι πάρα πολύ σημαντικό, ήδη έχει συμφωνηθεί προ πολλού, περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο, τώρα διαπραγματευόμαστε τους τρόπους εφαρμογής και δεν τίθεται ζήτημα να διαπραγματευόμαστε από την αρχή τις εργασιακές σχέσεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και προσέθεσε: «Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι αυτές που μας εκφράζουν, οι επιχειρησιακές, όμως, γίνονται για να σωθούν όσες επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα. Δεν θα αφήσουμε επιχειρήσεις να κλείνουν, αλλά σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και με περιορισμένο τρόπο θα ισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας».

Επισήμανε, τέλος, ότι αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, «από την οποία δεν αφίσταται και η κα. Κατσέλη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: