Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Θετικές οι αντιδράσεις των κομμάτων στη διακομματική για την εκπαίδευση

Με θετικές αντιδράσεις των συμμετεχόντων κομμάτων άρχισε το μεσημέρι στη Βουλή η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχαν.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, στο τέλος της συνεδρίασης, δήλωσε ότι “υπάρχει παιδεία για συναίνεση στην Παιδεία. Ο διάλογος θα συνεχισθεί. Οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές σε όλους. Απαιτούνται εθνικές λύσεις για την παιδεία, οι οποίες θα πρέπει να αντέχουν στο χρόνο”.

Εκ μέρους της ΝΔ η Ελίζα Βόζεμπεργκ είπε ότι το κόμμα της λέει “ναί” στο διάλογο, στον οποίο θα συμμετάσχει με συγκεκριμένες προτάσεις.

Δήλωσε πρόθυμη να συμφωνήσει με τις διατάξεις που είναι προς την ορθή κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν γενικόλογες προτάσεις που περιμένουν την εξειδίκευσή τους από το υπουργείο. Τέλος, δήλωσε επιφυλακτική όσον αφορά στις προτάσεις για αυτοδιοίκηση και χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, εκ μέρους του ΛΑΟΣ, είπε ότι ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συζήτηση που έγινε και χαριτολογώντας τόνισε ότι αν γίνουν οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο δύο πράγματα θα συμβούν: Ή η Α. Διαμαντοπούλου θα γίνει πρωθυπουργός ή δεν θα ξαναεκλεγεί ούτε βουλευτής”.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είπε ότι οι Οικολόγοι θα συμμετάσχουν με συγκεκριμένες προτάσεις στο διάλογο, όπως και ο εκπρόσωπος του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς Ν. Αντωνίου που τόνισε ότι το κόμμα του προσέρχεται στο διάλογο με τις δικές του θέσεις και επιδιώκοντας τη συζήτηση των προτάσεων της κυβέρνησης, της πανεπιστημιακής κοινότητας και των άλλων κομμάτων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων, προανήγγειλε κινητοποιήσεις αντιδρώντας σε κομβικά σημεία των προτάσεων του υπουργείου, όπως τα όργανα διοίκησης κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: