Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Στη Λισαβόνα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ o πρωθυπουργός

Στις 19 και 20 Νοεμβρίου


http://img.protothema.gr

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου στη Λισσαβόνα, θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο Υπουργός Εθνικής άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Έπειτα από 11 χρόνια, οι 28 ηγέτες αναθεωρούν το στρατηγικό δόγμα της Συμμαχίας και ορίζουν το νέο της «όραμα» για την προσεχή δεκαετία. Μεγάλη σημασία θα δοθεί στη σχέση της Συμμαχίας με τους στρατηγικούς της εταίρους: τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία.

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα συζητηθούν επίσης η πυραυλική άμυνα, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και ο πυρηνικός εξοπλισμός.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών ενόψει της Συνόδου της Λισαβόνα, παρουσίασε το νέο στρατηγικό δόγμα, το οποίο -όπως είπε- αντανακλά την πρόθεση της Συμμαχίας να αντιμετωπίζει τη διαχείριση κρίσεων, χρησιμοποιώντας μάλλον πολιτικά παρά στρατιωτικά μέσα.

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων με το σύνολο των χωρών που συμμετέχουν στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, σταθεροποίησης στο Αφγανιστάν (ISAF).

Δεν υπάρχουν σχόλια: