Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα αποφασίζει το ΔΝΤ για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης προς την Ιρλανδία...



Η χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης προς την Ιρλανδία θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες, Τετάρτη, το πακέτο οικονομικής βοήθειας των 67,5 δισ. ευρώ από...
την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ιρλανδικής οικονομίας και των τραπεζών της χώρας. Η Ιρλανδία θα συνεισφέρει 17,5 δισ. ευρώ στο πακέτο οικονομικής βοήθειας διαμορφώνοντας το συνολικό ποσό στα 85 δισ. ευρώ, ενώ έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Βρετανία και άλλες χώρες για διμερή δάνεια.

Η κυβέρνηση εξασφάλισε την έγκριση του ιρλανδικού κοινοβουλίου με πλειοψηφία έξι ψήφων, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης (Εργατικοί, Fine Gael, και Sinn Fein) να καταψηφίζουν τη συμφωνία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής στήριξης τη ψήφιση του προϋπολογισμού λιτότητας από την ιρλανδική κυβέρνηση και την έγκριση του πακέτου οικονομικής στήριξης από το κοινοβούλιο της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να δώσει σήμερα, Πέμπτη, την έγκριση του για τη συμμετοχή του Ταμείου ύψους 22,5 δισ. ευρώ στο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ιρλανδία.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: