Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Στα «λευκά» ντύθηκε η Βόρεια Ελλάδα

Δείτε σε ποιους νομούς δεν λειτουργούν τα σχολεία


http://img.protothema.gr/
Στα λευκά έχει ντυθεί η Θεσσαλονίκη και μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου από το πρωί . Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, ενώ η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σ΄ ολόκληρο το νομό.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στους νομούς Ημαθίας και Κοζάνης, όπου σε ορεινές περιοχές το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 20 εκατοστά.

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα η θερμοκρασία κυμαίνεται στους - 2 βαθμούς Κελσίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία και σε τμήματα των εθνικών οδών στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο Νευροκόπι Δράμας ο υδράργυρος έπεσε στους -8 βαθμούς, πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας και η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθίας και της βόρειας Χαλκιδικής.

Προβλήματα και στην Αχαΐα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας. Κλειστός, λόγω χιονόπτωσης, παραμένει ο δρόμος από την Ακράτα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Πρόβλεψη καιρού για σήμερα

Στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια, καθώς και στις νησιωτικές περιοχές κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην κεντρική και βόρεια χώρα Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 5 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 3 ως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 11 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 16 – 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9 – 10 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχή, χιόνια στην Πάρνηθα και χιονόνερο σε περιοχές στα βόρεια του νομού με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική.

Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 8 βαθμούς ενώ στα βόρεια θα είναι 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: