Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας


http://img।protothema.gr/
Σταδίου κατά την πορεία μαθητών-φοιτητών στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με νεαρούς να πετούν αντικείμενα και να σπάνε αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε χρήση δακρυγόνων και χημικών. Ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη στα γύρω στενά. Η συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στην πορεία είναι μεγάλη και στην πορεία κυριαρχούν συνθήματα για τον χαμό του Αλέξη αλλά και κατά της αστυνομίας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, καθώς σήμερα συμπληρώνονται δυο χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή.


Το κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα είναι κλειστό, ενώ με μεγάλες δυσκολίες θα πραγματοποιείται η κυκλοφορία καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς συνεχώς θα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πορείες.

Εκτός από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του Δικτύου Κοινωνικών Δικαιωμάτων και διαφόρων ανεξάρτητων φορέων, ενώ για το βράδυ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια, στο σημείο της δολοφονίας του μαθητή. Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι και συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: