Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Παπανδρέου-Μπαρόζο στις Βρυξέλλες


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνομιλίες, οι οποίες θεωρούνται «πολύ σημαντικές», θα επικεντρωθούν τόσο στο ζήτημα του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, που θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, αλλά και η ελληνική οικονομία.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα, ο κ. Παπανδρέου έχει εκφράσει την αντίθεσή του με την συμμετοχή των ιδιωτών στον μηχανισμό, ζητώντας να επιβληθεί τραπεζικός φόρος για να καλυφθεί το κόστος. Τις διαβουλεύσεις από ελληνικής πλευράς έχει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία της Ελλάδας, αναμένεται να συζητηθούν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, η παρακολούθησή τους από την τρόικα αλλά και το θέμα της προοπτικής της επιμήκυνσης αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ.

Η συνάντησή τους είναι προγραμματισμένη για τις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ενώ όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στις 18.15 (ώρα Ελλάδας).

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, τονίζοντας παράλληλα τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Στο μεταξύ, την Τρίτη φθάνει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν και την Πέμπτη αναμένεται ο αρμόδιος για τα οικονομικά ζητήματα επίτροπος Όλι Ρεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: