Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Οι ΗΠΑ μπαίνουν, μέσω ΔΝΤ, στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης

Πάρτι στα χρηματιστήρια και στο ευρώ


http://img.protothema.gr/
Οι ΗΠΑ πρόκειται να συνδράμουν, μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης!

Η συγκεκριμένη εκτίμηση για την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης Ομπάμα σε συνεργασία με το υπό τον Ντομινίκ Στρος Καν ΔΝΤ κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα ένα πραγματικό πάρτι να έχει στηθεί στα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο!

Η δε εξέλιξη υποβοηθείται από τις θετικές ειδήσεις για την αμερικανική και την κινεζική οικονομία, που αφορούσαν την μεγαλύτερη της αναμενόμενης δημιουργία θέσεων εργασίας και την άνοδο της εργοστασιακής παραγωγής αντιστοίχως.

Στην Wall Street o S&P 500, o δείκτης με τις μετοχές των ισχυρότερων επιχειρηματικών ομίλων του κόσμου, καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και τρεις μήνες, καθώς τα κέρδη ξεπερνούν το 2% το βράδυ της Τετάρτης.
Ανάλογη είναι η εικόνα τόσο στον τεχνολογικό Nasdaq όσο και στον Dow Jones, ο οποίος κάνει πράξεις κοντά στις 11.250 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης των 240 μονάδων.

Νωρίτερα, οι ευρωπαϊκές αγορές έκλειναν μέσα σε ανάλογο κλίμα, με την άνοδο να ξεπερνά το 1,5% στο Παρίσι, το 2% στο Λονδίνο και το 2,5% στην Φρανκφούρτη αλλά και στον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 50.

Ανάλογα, ενισχύεται στα 1,3150 δολάρια το ευρώ, ενώ ανεβαίνει και η τιμή του πετρελαίου, η οποία έχει ξεπεράσει τα 86 δολάρια ανά βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: