Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στην... πρίζα το Υπουργικό μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

«Θετική εξέλιξη η επιμήκυνση για το δάνειο»


http://img.protothema.gr/
Πολλή δουλειά έχει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι, μέχρι τότε, υπάρχουν σημαντικά νομοσχέδια που θα ετοιμαστούν και θα κατατεθούν στη Βουλή, νομοσχέδια τα οποία θα συζητηθούν σε συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Με τα νομοσχέδια αυτά, όπως και με τον προϋπολογισμό, ανέφερε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση πρέπει να πείσει την κοινωνία ότι οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση, καθώς και ότι κάνει όλες τις αναγκαίες τομές.

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού, υπήρξαν σημαντικές αλλαγές, καθώς προέκυψε η περίπτωση της Ιρλανδίας, αλλά τέθηκε και το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Ειδικά για το δεύτερο ζήτημα, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «θετική εξέλιξη», τονίζοντας: «Είναι μια προοπτική, που θα διευκολύνει σημαντικά την προσπάθεια δανεισμού της χώρας μας, περιορίζοντας τις δανειακές μας ανάγκες τα επόμενα χρόνια και δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις, για να μπορέσουμε να ξαναδανειστούμε με κανονικό πια τρόπο από τις αγορές, αλλά και για να ρίξουμε ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα έχει προοπτική, η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της και έδειξε την αξιοπιστία της. Όπως σημείωσε, αν το έλλειμμα ήταν 6%, όπως ισχυριζόταν η ΝΔ, σήμερα θα είχε μηδενιστεί, καθώς έχει μειωθεί κατά το ίδιο ποσοστό.

«Η εικόνα της Ελλάδας βελτιώνεται ραγδαία, παντού πια. Η αίσθηση ότι είμαστε σε καλό δρόμο είναι ιδιαίτερης σημασίας. Η προσπάθεια που κάναμε όλοι μας, όλη η ελληνική κοινωνία, με κόπο και πόνο, είναι αυτή που μας έδωσε ξανά την αξιοπιστία μας και έκανε να ακούγεται η φωνή μας, παντού και δυνατά» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: