Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Ενιαίο επικουρικό ταμείο για όλους τους τραπεζικούς υπαλλήλους σκοπεύει να δημιουργήσει την επόμενη χρονιά το υπ. Εργασίας. Σήμερα οι εργαζόμενοι στις τράπεζες είναι «μοιρασμένοι» ως προς την επικουρική ασφάλιση, καθώς ένα τμήμα υπάγεται στο...
ΕΤΑΤ και οι υπόλοιποι στο ΕΤΕΑΜ. Ωστόσο το ΕΤΑΤ έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και ενδεικτικά αναφέρεται πως δεν «καλύπτει» όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά το 2005. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτονται από το επικουρικό του ΙΚΑ. Τώρα το υπουργείο Εργασίας -ύστερα από αίτημα της ΟΤΟΕ- προσανατολίζεται στην ένταξη όλων των τραπεζικών υπαλλήλων σε ένα Ταμείο.
Όπως αναφέρει η Ημερησία στην ηλεκτρονική σελίδα της, για τον σκοπό αυτό μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι φορείς επικουρικής ασφάλισης θα πρέπει να εκπονήσουν αναλογιστικές μελέτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα «μεταφερθούν» όλοι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες -παλαιοί και νέοι- στο ΕΤΑΤ. Αυτό σημαίνει πως οι τραπεζικοί υπάλληλοι που σήμερα καλύπτονται από το ΕΤΕΑΜ θα «μετακομίσουν» και μαζί θα... αλλάξουν Ταμείο και οι ασφαλιστικές εισφορές. Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η εκδίκαση στις 21 Ιανουαρίου από τον Αρειο Πάγο της υπόθεσης του ασφαλιστικού ταμείου της Εμπορικής (προσφυγή για το θέμα είχε κάνει ο σύλλογος των εργαζομένων στην τράπεζα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: