Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δυσαρεστημένη η τρόικα από την κυβέρνηση...



Την έντονη δυσαρέσκεια των ελεγκτών της τρόικας, που βρίσκονται στην Αθήνα, προκαλούν σύμφωνα με πληροφορίες τα ελλιπή στοιχεία που τους παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση για 650 φορείς του δημοσίου.
Στις παρατηρήσεις τους περιλαμβάνονται ακόμα οι καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της ... απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και της καθιέρωσης του ενιαίου μισθολογίου.

Οι επικεφαλής της τρόικας ανέβαλαν για το Σαββατοκύριακο την έλευση στη χώρα μας.

Από την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το μεσοπρόθεσμο πακέτο των 12,8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 -2014.
Οι ελεγκτές θα εστιάσουν και στην εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων, τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το μισθολόγιο στο Δημόσιο, και τα οικονομικά στο χώρο της υγείας.

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει περαιτέρω αυξήσεις, όπως του ΦΠΑ, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα έφερνε πολύ περισσότερες επιπλέον εισπράξεις, δίνει σε συνέντευξή του στην αυστριακή έγκυρη εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» (έκδοση Σαββατοκύριακου), ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας συγχρόνως ότι θα υπάρξει σκληρότερη στάση για να εμποδιστεί η φοροδιαφυγή.

Στο μεταξύ, σε διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του χρέους της βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: