Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

TO ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ...


Η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο των ελέγχων που θα διενεργήσει από τη Δευτέρα μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου κλιμάκιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Στο επίκεντρο της...
επίσκεψής του θα βρεθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010, τα δημοσιονομικά μέτρα του 2011 και τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία από μεταρρυθμίσεις, ασφαλιστικό και υγεία.
Την ίδια στιγμή, καθυστερεί για μερικές εβδομάδες η έλευση των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένη αρχικά για σήμερα. Οι κ.κ. Σερβάζ Ντερούζ της ΕΕ, Πόλ Τόμσεν του ΔΝΤ και Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ, θα βρεθούν στη χώρα μας το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα αρχίσει η ενημέρωση τους ενόψει της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας για την τέταρτη δόση του Μαρτίου αλλά και η διαπραγμάτευση για το μεσοπρόθεσμο πακέτο ύψους 12,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2012 - 2014.
Η χρονική παράταση για την έλευση των επικεφαλής της τρόικας συνδέεται με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη για την τρέχουσα Παρασκευή. Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις για τους νέους όρους του Μνημονίου θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ οι ανακοινώσεις της τρόικας έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: