Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Επί ποδός για κινητοποιήσεις οι αγρότες...



Η ΠΑΣΥ ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλία
Συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους ζητούν οι αγρότες, που φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, όπως αποφάσισαν σε σύσκεψη που έγινε χθες στα Γιαννιτσά, με τη συμμετοχή αγροτοσυνδικαλιστών από την Κεντρική και τη...

Βόρεια Ελλάδα. ....


Από τον Νομό Μαγνησίας, δεν παραβρέθηκε κανείς στη σύσκεψη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ωστόσο όπως δηλώνει ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Δημήτρης Σπαθής, ο αγροτικός κόσμος του Νομού, ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση που έλαβαν χθες οι συνάδελφοι τους.


Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη στη Θεσσαλονίκη και, αν μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου δεν έχουν απάντηση στο αίτημά τους, από τις 7 του επόμενου μήνα θα βγουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο δρόμο, θα αποκλείσουν τα διόδια και να ζητούν από τους οδηγούς να διέρχονται από το πλάι και να μην καταβάλλουν το αντίτιμο.
Οι αγρότες ζητούν να τους δοθούν τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ που οφείλονται από το 2009, σε 13.000 αγρότες της Θεσσαλίας, τα οφειλόμενα από τα προγράμματα νιτρορύπανσης και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για καταστροφή καλλιεργειών.

H ΠΑΣΥ
Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Γενάρη ξεκινούν, σ’ όλη τη χώρα, νέες αγροτικές κινητοποιήσεις «κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ» όπως τονίζουν.

Στη Θεσσαλία, με αποφάσεις που πήραν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών, καθορίστηκαν οι ημερομηνίες και οι χώροι των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα πάρουν πολλές και διάφορες μορφές, όπως συλλαλητήρια, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, στις πλατείες των πόλεων, αποκλεισμοί δρόμων και οδικών κόμβων, καταλήψεις καταστημάτων της ΑΤΕ, του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, της ΔΕΗ κι άλλων υπηρεσιών κ.α. Το ξεκίνημα γίνεται από τα Τρίκαλα, όπου, τη Δευτέρα 24 Γενάρη, στις 11 το πρωί, θα γίνει συλλαλητήριο, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Αναρτήθηκε από volostv

Δεν υπάρχουν σχόλια: