Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Οι φαρμακοποιοί απεργούν την ερχόμενη Τετάρτη για τρεις μέρες
Οι φαρμακοποιοί απεργούν την ερχόμενη Τετάρτη για τρεις μέρες (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
«Ο αγώνας θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά το πέρας της συνεδρίασης του κλάδου.

Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν και οι πρόεδροι των συλλόγων όλης της χώρας, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, που -όπως είπαν-, είχαν συμφωνηθεί στο διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας.

«Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντας» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ.Αμπατζόγλου.

Το τριήμερο από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου τα φαρμακεία θα είναι κλειστά.

Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.

Έτσι από Δευτέρα τα Φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά και για όλη την εβδομάδα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Κούβαρης, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων ( ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρώσει.

«Ο αγώνας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν σε επόμενες συνεδριάσεις» ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου.

Εν τω μεταξύ, από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η Πολιτεία θα απαντήσει με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

«Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο υπουργός.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: