Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τη Δευτέρα επαναλαμβάνεται η δίκη των κατηγορουμένων για τους «Πυρήνες»

Στη «σκιά» της προκήρυξης

Η δίκη διεξάγεται στις φυλακές Κορυδαλλού
Η δίκη διεξάγεται στις φυλακές Κορυδαλλού (Φωτογραφία: ICON )
Αθήνα
Στη σκιά της προκήρυξης με την οποία η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου - βόμβα στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, επαναλαμβάνεται τη Δευτέρα η δίκη των εννέα κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Την Παρασκευή, αναγνώστηκε βεβαίωση των φυλακών, σύμφωνα με την οποία οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους που κρατούνται δεν επιθυμούν να μεταχθούν και να παραστούν στη δίκη. Αντίθετα, η συγκατηγορούμενή τους, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, δήλωσε με επιστολή της ότι επιθυμεί να παραστεί.

Όσον αφορά στην προκήρυξη της οργάνωσης, γίνεται εκτενής αναφορά στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες».

«Ως την πιο ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των μελών του πυρήνα φυλακής της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στους αξιοπρεπείς συντρόφους στείλαμε εμπρηστικό πακέτο στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη ο οποίος είναι υπεύθυνος για την άρνηση του ενός εκ των δύο απαιτήσεων των συντρόφων για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: