Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σαρμ ελ Σείχ έφτασε ήδη ο Μουμπάρακ Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ

Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ από την προεδρία της Αιγύπτου ,όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλειμάν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όρισε στρατιωτικό συμβούλιο για να αναλάβει τον έλεγχο της χώρας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Στο Σαρμ ελ Σείχ

«Εφυγε από το Κάιρο ο πρόεδρος Μουμπάρακ και η οικογένειά του», μετέδωσε νωρίτερα το δίκτυο Al Arabiya σήμερα, προσθέτοντας ότι έφτασε ήδη στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ ελ Σείχ. Η ίδια πληροφορία επιβεβαιώνεται και από πηγές των υπηρεσιών ασφάλειας που δήλωναν πως πράγματι έφυγε ο Χόσνι Μουμπάρακ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον δύο ελικόπτερα απογειώθηκαν από το προεδρικό μέγαρο.

Ο Μουμπάρακ επισκέπτεται τακτικά το Σαρμ ελ Σείχ, όπου και δέχεται καλεσμένους.

Ο στρατός

Απαντώντας σε ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι μόλις αρθούν οι παρούσες συνθήκες «θα ανακαλέσουμε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Τόνισε ακόμη την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς η ζωή στη χώρα.

Στην ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας, το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων κάνει έκκληση για να εξομαλυνθεί η καθημερινή ζωή στην Αίγυπτο.

Ο στρατός τόνισε την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι κυβερνητικές και δημόσιες υπηρεσίες και να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς η ζωή στη χώρα, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και οι περιουσίες τους λαού।
.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: