Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διαβάσει το μυαλό του Γιώργου και… προσεύχεται


Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διαβάσει το μυαλό του Γιώργου και… προσεύχεται eurokinissi

Δυσεπίλυτο γρίφο αποτελεί για τους υπουργούς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην ανακοινωθεί ουσιαστικά κανένα μέτρο την περασμένη Παρασκευή και όλα να μετατεθούν για ένα μήνα αργότερα.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο νέος τακτικός έλεγχος της τρόικας το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς τα οικονομικά μεγέθη δεν κινούνται στα μεγέθη που έχουν προϋπολογιστεί, ενώ οι διαρθρωτικές αλλαγές καθυστερούν.

Περισσότερο αιφνιδιασμένοι και προβληματισμένοι είναι οι υπουργοί που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα «παζάρια» που έγιναν με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για να «κλειδώσουν» οι μειώσεις που πρέπει να γίνουν στους τομείς ευθύνης τους. Λογικά λοιπόν, περίμεναν ανακοινώσεις και όχι νέο γύρο διαβουλεύσεων.

Η εξήγηση ότι μπορεί να κυριάρχησε η άποψη να μην γίνουν ανακοινώσεις νέων μέτρων πριν το Πάσχα, δεν πείθει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς η ημερομηνία της 15ης Απριλίου αποτέλεσε επιλογή και όχι λύση ανάγκης.

Επιπροσθέτως όλοι γνωρίζουν ότι η αναβολή θα επιμηκύνει την εσωστρέφεια, καθώς υπουργοί και κορυφαία στελέχη διαφωνούν με τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου και δεν διστάζουν να εκφέρουν δημοσίως τη γνώμη τους.

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου εικάζουν ότι ο Πρωθυπουργός, τις μέρες του Πάσχα, θα ζυγίσει δύο ενδεχόμενα:
Πρώτον, τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης με αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο, αλλά και παράλληλα την διατήρηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε άλλο κυβερνητικό πόστο για να μην δοθεί η εντύπωση της αποπομπής.

Δεύτερον, με το επιχείρημα ότι τα μέτρα 2012- 2015 υπερβαίνουν τον χρόνο της κυβέρνησης, να ζητήσει για την έγκρισή τους στη Βουλή ευρεία συναίνεση 180 βουλευτών, οδηγώντας ουσιαστικά τη χώρα σε πρόωρες εκλογές

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: