Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Δεκατρείς μετανάστες στο νοσοκομείο λόγω ρατσιστικών επιθέσεων

Ξυλοδαρμός στο κέντρο της Αθήνας

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Βικτωρίας
Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Βικτωρίας (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Συνολικά δεκαπέντε άτομα έχουν μεταφερθεί ως το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», ως αποτέλεσμα των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Δεκατρείς εξ αυτών είναι μετανάστες, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων κατά τη διάρκεια της πορείας τους νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς φέρουν τραύματα από ξυλοδαρμό, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία για τη ζωή τους.

Όλα τα περιστατικά ξυλοδαρμού των μεταναστών συνέβησαν στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης, συγκέντρωση στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος τα ξημερώματα της Τρίτης, στην διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν περίπου 2.000 άτομα.

Ακολούθησε πορεία προς το Δημαρχείο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της οποία διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονταν στο δρόμο τους, ενώ συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών σημειώθηκαν στο ύψος της Βίλα Αμαλίας, στην Αχαρνών.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι στο σημείο της δολοφονίας, συμμετείχαν σε τρισάγιο που έγινε αρχικά και στη συνέχεια άκουσαν τους χαιρετισμούς από κατοίκους της περιοχής, αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν 48 προσαγωγές από την περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας.

Ακόμα και μετά τη λήξη της πορείας, η ατμόσφαιρα παραμένει «ηλεκτρισμένη» γύρω από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος.

Μικρές ομάδες ακραίων στοιχείων βρίσκονται στο σημείο της δολοφονίας και μεμονωμένα ορμούν και προπηλακίζουν αλλοδαπούς.

Επιπλέον, μοτοσικλετιστές περιφέρονται στους δρόμους γύρω και από την πλατεία Βικτωρίας, χτυπώντας επίσης αλλοδαπούς.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: